Mack Bruining kiest voor Yoast United

De eerste speler voor het aankomende seizoen is bekend voor Yoast United, namelijk de Rotterdammer Mack Bruining. Mack (1,89m) kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en kende een goed eerste seizoen in de BNXT League. Hij kwam in 37 wedstrijden tot een gemiddelde van 5,9 punten, 2,7 assist en 2,7 rebounds. 

Recentelijk kwam de 24 jarige basketballer nog in het nieuws, omdat hij naast het basketballen zich ook inzet voor minderbedeelden in het land. Dit doet hij door regelmatig te koken voor de medemens en zo de wereld een beetje mooier te maken. Het artikel hierover is te lezen op de website van de NOS.

De 1,89m grote guard maakt deze zomer de overstap van Rotterdam naar Bemmel en is daar erg blij mee. “Ik ben heel blij en heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging! Ik kan niet wachten om mijn Rotterdamse en Servische “over my dead body” mentaliteit in Bemmel over te brengen, een leider voor dit team te zijn, en deze club te leiden naar mooiere en betere resultaten. Na het gesprek met de coach en de club was al gelijk heel duidelijk dat ze een echte leider nodig hebben en dat in mij zien. Dit sprak mij heel erg aan en daarom heb ik super veel zin in deze nieuwe uitdaging!”, aldus Bruining. 

Yoast United dat begint aan haar derde seizoen in de BNXT League staat komend seizoen ook weer onder leiding van Paul Vervaeck en Jeroen van Vugt die beiden een doorlopend contract hebben. Coach Paul Vervaeck over de eerste aanwinst van Yoast United: “Wij zijn heel blij dat Mack de keuze heeft gemaakt voor Bemmel, wij willen graag bouwen aan een goede Nederlandse kern in ons team en daar past Mack perfect in. Mack is een echte vechter op het veld en gaat altijd voorop in de strijd, iets wat iedere coach graag wil zien. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met Mack”.

Naast dat Mack gaat spelen voor Yoast United wordt hij ook betrokken bij de United Academy. Technisch manager Anouk Biesters: “Voor ons is het heel belangrijk dat Yoast United en de United Academy goed met elkaar verbonden zijn. Onze coaches deden dit al afgelopen seizoen, maar nu moeten we de volgende stap zetten dat ook de selectie hierbij betrokken wordt. Mack heeft aangegeven graag wat uren per week te investeren in de begeleiding van de jonge Gelderse talenten, iets wat natuurlijk fantastisch is zo’n rolmodel”. 

Binnenkort zullen we Mack Bruining voorstellen aan het Gelderse Basketball publiek, volg onze sociale media om up-to-date te blijven.