Mike Schilder versterkt Nederlandse kern Yoast United

Mike Schilder is de tweede speler die gepresenteerd wordt voor het team van Yoast United. De 28-jarige Eindhovenaar komt over van Landstede Zwolle waar hij de afgelopen 6 seizoenen actief was. Mike versterkt de Nederlandse kern van Yoast United die een belangrijk deel van het team wordt. Tijdens het afgelopen BNXT-seizoen noteerde Schilder een gemiddelde van 7 punten, 2 rebounds en 3 assists per wedstrijd.

De 1.84m lange guard begon zijn Eredivisie carrière in 2010 bij EiffelTowers Den Bosch waarna hij naar 6 seizoenen vertrok naar Zwolle. Na opnieuw 6 seizoenen begint hij aan een nieuw hoofdstuk in Gelderland. Schilder over zijn transfer: “de ambities van de club spreken mij enorm aan en passen goed bij mij als speler en als mens. Met mijn ervaring en kwaliteiten als point guard hoop ik bij te dragen aan een écht team dat snel speelt, hard verdedigd en de bal met elkaar deelt. Ik kijk er naar uit om er samen met de coaches, teamgenoten, organisatie, sponsoren en enthousiaste fans een mooi seizoen van te maken”.

United coach Paul Vervaeck is erg blij met de komst van Mike Schilder. “door de komst van Mike hebben we een zeer ervaren guard in ons team die samen met Mack Bruining ons team zal leiden. Mike stelt graag zijn teamgenoten in staat om te scoren, maar neemt op belangrijke momenten zelf het initiatief en draagt daardoor altijd bij aan het teamresultaat.”, aldus Vervaeck. 

Buiten het basketballveld bouwt Mike ook aan zijn maatschappelijke carrière. Zo startte hij in 2020 ook zijn eigen merk MIKL, waaronder hij een webshop heeft met streetwear, basketballcamps organiseert en webdesign. Naast het spelen bij Yoast United zal Mike ook betrokken zijn de bij ontwikkeling van de Gelderse talenten in de United Academy.

Binnenkort zullen we Mike Schilder voorstellen aan het Gelderse Basketball publiek, volg onze sociale media om up-to-date te blijven. 

Welkom in Gelderland Mike!