Yoast United contracteert Power Forward Wietze Nossek

Het team van Yoast United krijgt steeds meer vorm met de komst van de 24-jarige Wietze Nossek. De Veldhovenaar zal een belangrijke rol gaan vervullen zowel outside als onder de borden bij Yoast United. 

Nossek kwam de afgelopen 5 seizoenen uit voor Basketbal Academie Limburg waar hij een mooie ontwikkeling doormaakte. Coach Paul Vervaeck over de komst van de brabander: “Wietze heeft bij Weert een goede ontwikkeling doorgemaakt en dat heeft hij zeker vorig seizoen laten zien. In de onderlinge wedstrijden tussen Yoast United en BAL was Wietze een goede waarde voor de ploeg. Goede Nederlandse grote spelers zijn er niet zoveel beschikbaar, daarom ben ik extra blij dat Wietze voor ons komt spelen.”. 

Vorig seizoen noteerde Wietze een gemiddelde van 11 punten en 5,5 rebounds. 

Dat Nossek veel vertrouwen en zin heeft in zijn volgende stap in de carrière is duidelijk, hij tekent namelijk een 2-jarige overeenkomst bij de Gelderse club. Nossek over zijn overstap naar Yoast United: “Ik kijk er naar uit om de komende twee seizoenen voor Yoast United te spelen en het team inside te versterken. Ik zie dit als een nieuwe uitdaging en een volgende stap in mijn carrière”.

Welkom bij Yoast United, Wietze!