Asa Kantebeen keert terug in Bemmel

De derde aanwinst voor Lekdetec.nl voor het nieuwe seizoen is gevonden in een oude bekende. Asa Kantebeen heeft besloten om terug te keren naar Bemmel na een seizoen van afwezigheid. Tijdens het seizoen 2020-2021, dat later werd begonnen in verband met corona, droeg Asa het witte tenue van Lekdetec.nl. 

Kantebeen (25) begon met basketballen bij BS Leiden op 8-jarige leeftijd. Nadat ze haar eredivisie debuut maakte bij Grasshoppers in 2013, werd ze uitgenodigd voor het talentenprogramma van de NBB, het CTO in Amsterdam. Na 3 seizoenen CTO, waar ze met name bekend raakte om haar defense en goede afstandsschot, kwam ze via Apeldoorn (2 jaar), Haren terecht in Bemmel. Afgelopen seizoen speelde Asa in Spanje in de 2e Liga Femina, maar koos ervoor om het seizoen af te maken bij haar oude club BS Leiden in de Promotiedivisie.

“Ik ben erg blij met keuze om terug te keren in Bemmel. Na goede gesprekken met Jeroen en René ben ik er van overtuigd geraakt dat ik een positieve bijdrage kan gaan leveren aan het teamproces van Lekdectec.nl. Ik kijk er naar uit om weer met deze meiden samen te gaan spelen en ben er helemaal klaar voor om met dit team mooie prestaties neer te gaan zetten.”, vertelt Asa Kantebeen over haar terugkeer naar de Bemmelse eredivisionist. 

Hoofdcoach Jeroen van Vugt is blij met de komst van Asa: “De ervaring die Asa meebrengt naar ons team kunnen we goed gebruiken. Ons team zal dit jaar bestaan uit een mix van ervaring, maar ook zullen er een aantal speelsters vanuit de VU21 gaan aansluiten. Asa heeft de afgelopen weken meegetraind en direct laten zien welke waarde zij kan toevoegen aan ons team.”