‘Nederlander’ Logan Schilder versterkt Yoast United

De Gelderse selectie heeft zich inside versterkt met Logan Schilder. Schilder is in het bezit van een Nederlands paspoort, maar kwam nog nooit in actie op de Nederlandse velden. Hij werd 25 jaar geleden geboren in Houston, Texas verhuisde op 8-jarige leeftijd naar Bellingham (Washington) en volgde daar ook zijn high school. Tijdens zijn college periode speelde hij voor de Western Washington Vikings. De 2,13 meter lange center vertrok na zijn college naar Europa voor zijn professionele carrière. 

In zijn eerste Europese seizoen speelde Schilder in bij Pölten Basketball in de Oostenrijkse Bundesliga. Daar noteerde hij een gemiddelde van 9,7 punten en 7 rebounds. Afgelopen seizoen verhuisde hij naar het Spaanse eiland Menorca dat speelde in de 3e Liga. In gemiddeld 15 minuten kwam Logan tot 6 punten, 5 rebounds en 1 blockshot. 

Logan Schilder kijkt enorm uit naar een kennismaking met het land waar zijn vader afkomstig uit is: “Ik kan niet wachten om naar Bemmel te komen en op het veld te staan. Het is altijd een droom van me geweest om voor mijn familie in Nederland te spelen, omdat ze me al zo lang van een afstand hebben gesteund. Nu kunnen ze me persoonlijk komen supporten. Yoast United was een makkelijke keuze voor mij. Ondanks dat het een ‘jonge’ organisatie is, klinkt het alsof ze veel leren en grote stappen maken en ik wil gewoon deel uitmaken van zoiets speciaals.”.

“Ik ben zeer content met de komst van Logan Schilder naar Bemmel.” aldus coach Vervaeck. “Logan brengt veel inside gestalte mee en zal ons team op de center gaan versterken. Samen met Spencer Levi en Wietze Nossek gaat hij zorgen voor de rebounds en daarnaast zal Logan ook een belangrijke rol in de inside scores vervullen. Met zijn 2 meter 13 gaan onze tegenstanders een fysieke kluif hebben aan Logan. Het team krijgt al steeds meer vorm nu de guard posities en de inside posities zo goed als gevuld zijn.”, voegde de Gelderse coach nog toe over de inside versterking.

Welkom in Nederland, welkom in Gelderland Logan!