United Basketball Talent Tournament 2022

In het weekend van 10 en 11 september 2022 organiseert United Basketball hét Talent Tournament 2022. Een toernooi voor MU14, MU16, MU18 en MU22 teams. Dit jaar verwelkomen we de vrouwen VU21 teams.

In alle leeftijdsklassen spelen we op eredivisie niveau. Het United Basketball Talent Tournament haar zevende editie. Nu COVID-19 geen beperkingen meebrengt in het reizen, ontmoeten en samen basketballen gaan we weer voor een goed bezet deelnemersveld met internationale alure.

Het United Basketball Talent Tournament 2022 vindt plaats in Sportcentrum De Kooi, de thuisbasis van Yoast United. Ook in deze editie worden alle wedstrijden gefloten door NBB scheidsrechters. De scheidsrechtersopleiding van de NBB benut het United Academy Talent Tournament optimaal in de voorbereidingen op het seizoen 2022-2023. De teams hoeven zelf geen scheidsrechter mee te nemen, maar alleen zorg te dragen voor de tafelbezetting van de eigen wedstrijden. (één tafelaar per team). Hoe relaxt is dat….

Het United Academy Basketball Talent Tournament is de ideale start van het nieuwe basketbalseizoen. Een mooie gelegenheid om te zien hoever de teams zijn, wat de concurrentie in huis heeft, maar vooral ook om het seizoen op een leuke manier te beginnen. 

Start het seizoen met een lach op het gezicht en haal de eerste prijzen van het seizoen binnen. Zijn jullie erbij?

Inschrijfgeld voor het toernooi is €125,= per team. Na de inschrijving via de website van United Academy verzoeken we het inschrijfgeld over te maken op NL82 RABO 0355 8730 52  
t.n.v. United Academy onder vermelding van Toernooi 2022, naam van het team en de leeftijdsklasse.

De MU14 en MU16 teams spelen op zaterdag 10 september
De MU18, VU21 en MU22 teams spelen op zondag 11 september

Bij MU teams is plaats voor 8 teams per leeftijdsklasse. Tijdens het toernooi speelt elk team 5 wedstrijden van 25 minuten doorlopende tijd. Dit zijn poulewedstrijden en play-off/play-down wedstrijden. Bij de VU teams is er plaats voor 5 deelnemende teams. De VU21 teams spelen 5 of 6 wedstrijden.

Tijdens het United Basketball Talent Tournament 2021 waren alle wedstrijden op het hoofdveld via live stream door familie en vrienden thuis te volgen. Dit jaar hebben we de ambitie om alle wedstrijden via live stream uit te zenden.

Datum: 10 & 11 september 2022
Locatie: Sportcentrum de Kooi, Sportlaan 3 te Bemmel
Tijden: 9:00 – 18:00

Zaterdag: Mannen U14 & U16
Zondag: Mannen U18 & U22 + Vrouwen U21

Kosten voor deelname: € 125,-
Contact: tournament@unitedbasketball.nl

Mocht het formulier hierboven niet laden, klik dan hier.

Ingeschreven teams:

MU14MU16 (vol)MU18 (vol)MU22 (vol)VU21
1United AcademyUnited AcademyUnited AcademyUnited AcademyUnited Academy
2BBC OsnabrückArnhem EaglesRotterdam BasketballHot Pepper HeatBV Katwijk
3Heroes Den BoschBBC OsnabrückBV NoordkopZZ LeidenBatouwe Basketball
4Almere PioneersAlmere PioneersHeroes Den BoschAlmere Pioneers
5MBCAHeroes Den BoschAmstel StateUBALL Utrecht
6LokomotiefLokomotiefBC Apollo Amsterdam
7MBCALandslake LionsHeroes Den Bosch
8Landslake LionsHigh Five TilburgTriple Threat

Text in English
In the weekend of 10 and 11 September 2022, United Basketball will host  the Talent Tournament 2022. A tournament for MU14, MU16, MU18 and MU22 teams.  This year we welcome the women’s VU21 teams. In all age classes we play at eredivisie level. 

It’s the 7th edition of the United Basketball Talent Tournament.  Now that COVID-19 doesn’t bring any restrictions in traveling, meeting and playing basketball together, we are once again going for a well-occupied field of participants with international alure.

The United Basketball Talent Tournament 2022 will take place in Sportcentrum De Kooi, the home of Yoast United. Also in this edition, all matches are whistled by NBB referees. The NBB’s referee trainings-program makes optimal use of the United Academy Talent Tournament in preparations for their 2022-2023 season. The teams do not have to bring a referee themselves, but only take care of the table occupancy of their own matches. (one table per team) . How relaxed is that….

The United Academy Basketball Talent Tournament is the ideal start to the new basketball season. A great opportunity to see how far the teams are, what the competition has in house, but especially to start the season in a fun way. 

Start the season with a smile on your face and win the first prizes of the season. Are you ready for it?

Registration fee for the tournament is €125,= per team. After registration via the United Academy website, we request that the registration fee be transferred to NL82 RABO 0355 8730 52 

t.n.v. United Academy mentioning Tournament 2022, name of the team and the age class

So don’t hesitate and visit www.unitedacademy.nl  and click on ‘EVENTS’

The MU14 and MU16 teams are playing on Saturday, September 10

The MU18, VU21 and MU22 teams are playing on Sunday, September 11

For the MU teams there is room for 8 teams per age class. During the tournament, each team plays 5 matches of 25 minutes continuous time. These are group matches and play-off/play-down matches.

For the VU teams there is room for 5 participating teams. The VU21 teams play 5 or 6 games each.

Last year family and friends at home could see all the matches on our central court through our live stream. This year we are aiming to broadcast all the matches with our live stream. 

Location: Sportcentrum De Kooi, Sportlaan 3, 6681 CD Bemmel
For questions. Mail to Tournament@UnitedBasketball.nl