Yvette Bremer, de topper achter de tafel!

Wanneer je regelmatig een wedstrijd van Yoast United, Lekdetec of de Dreamfields Dolphins hebt bezocht dan is het gezicht van de 26-jarige Yvette Bremer je zeker bekend. Afgelopen seizoen zat ze namelijk tijdens 16 thuiswedstrijden achter de jurytafel om het wedstrijdformulier of de tijd bij te houden. Reden genoeg om Yvette eens wat beter te leren kennen.

Vanaf haar vakantieadres waar ze met haar ouders Harry en Caroline, zus Eva en broer Koen geniet van een heerlijke reis, neemt Yvette even de tijd om onze vragen te beantwoorden. Dat Yvette in Sporthal de Bongerd (en later in de Kooi) terecht zou komen was met haar familie wel te verwachten. Zowel vader als moeder hebben een rijk verleden binnen Batouwe Basketball. Yvette begon op 9 jarige leeftijd met basketballen bij Batouwe Basketball, nadat haar broer heel enthousiast thuis kwam na een aantal proeflessen. Reden voor Yvette om het ook eens te gaan proberen. 

Inmiddels speelt Yvette zelf nog bij Dames 3 en werkt ze als onderwijskundig ontwikkelaar. Naast het spelen zit ze dus ook zeer regelmatig achter de jurytafel bij de wedstrijden van de landelijke teams in de Kooi. Als we vragen hoe dat Yvette begonnen is als tafelaar moet ze even diep nadenken: “Poeh dat is een goede vraag, want dat is al best lang geleden. Ik was sowieso al veel in de sporthal te vinden en tafelde regelmatig bij wedstrijden. Volgens mij heeft Kor de Jonge mij toen op een gegeven moment gevraagd of ik het leuk vond om dat ook te doen bij dames 1 (Lekdetec). Dat was toen ze net pas eredivisie speelden.”.

Op de vraag wat nu het leukste is aan het tafelen bij deze wedstrijden hoeft Yvette duidelijk minder lang na te denken: “Ik vind het altijd erg gezellig achter de tafel omdat het een hele gezellige groep mensen is. Het is een serieuze taak maar we hebben ook veel lol onderling tussendoor. En ik vind het ook leuk dat je iets meer contact hebt met de scheidsrechters, coaches en spelers.”. 

Als we Yvette vragen naar haar hoogtepunt dan noemt ze de memorabele buzzerbeater van Loyce Bettonvil in de wedstrijd van Lekdetec.nl tegen Binnenland in april 2014. “Ik zat achter de jurytafel en was verantwoordelijk voor de klok waar nog 1 seconde op stond. Dat was even spannend, maar daarom ook extra leuk toen ze daarna wonnen. De ontlading was enorm!”. Gelukkig heeft Patrick Kathmann de betreffende beelden op YouTube gezet: https://youtu.be/CQMl56zvDXg?t=13

Yvette was ook een van de weinige aanwezigen bij de eerste bekerfinale van Yoast United in Zwolle, waar ze als timer de wedstrijdklok bediende. Dat feestje hoopt Yvette nog een keertje mee te mogen maken, maar dan wel in een volle zaal: “Het was een mooie ervaring en ik vond het heel gaaf dat ik erbij kon zijn, maar de sfeer en het enthousiasme van een volle hal is natuurlijk het allerleukste.”.

De ploeg van jurytafelaars is op zoek naar uitbreiding en zoals Yvette het hierboven al heeft benoemd is het een serieuze gezellige taak samen met leuke mensen. “Hoe meer mensen kunnen helpen met tafelen, des te flexibeler kan het allemaal gepland worden. Je bepaalt zelf wanneer en hoevaak je er bent. We zijn blij met iedere bijdrage”, sluit Yvette het interview af. 

Yvette dank je wel voor het leuke interview en al je effort achter de jurytafel in de Kooi. Geniet van je vakantie en tot in het nieuwe seizoen. 

Deze zomer hebben we een aantal vrijwilligers, zoals Yvette, in de spotlight gezet. De video’s van Merijn, Leentje, Wesley en Marco zijn hieronder te bekijken. #WEAREUNITED