United Basketball doet aan klantenbinding tijdens Open dag

Open dag is een groot succes!

Zaterdag 24 september kon het Gelderse basketbal publiek kennis maken met de selecties van de topsportorganisatie van United Basketball. Tijdens de open dag kwam United Academy VU21, Dreamfields Dolphins, Lekdetec en Yoast United in actie. Veel toeschouwers wisten de Kooi te vinden en genoten van mooie wedstrijden die op het parket werden gelegd. Dat belooft wat voor het komende seizoen! 

VU21 verliest van Jolly Jumpers

De dag begon om 10.00 uur met de wedstrijd van VU21 tegen Jolly Jumpers. In de voorbereiding stonden deze ploegen ook al eens tegenover elkaar. Net als in de voorbereiding ging de overwinning naar onze gasten uit Tubbergen, 44-86.

Topscoorders United Academy: Ka Rosmalen (13), Mandy van Lente (10) en Noor Schraven (8)

Dreamfields Dolphins dichtbij de eerste stunt 

Nadat de eerste competitiewedstrijd op verzoek van Den Helder Suns werd verzet, mochten de Dreamfields Dolphins direct aantreden tegen de huidige kampioen Lokomotief uit Rijswijk. Bij de Dolphins maakten drie spelers hun debuut, namelijk Stefanos Oude Bos, Pim de Vries en Duncan Joosten. Afwezig waren Matthew van Tongeren en Sigo Jörissen die beiden in het buitenland zijn. 

Ondanks dat de Dolphins, mede door twee driepunters van Brian van den Weijenberg, sterk startten was het met name Lokomotief dat de eerste helft de dienst uitmaakte. Het team van Michael Schuurs moet zichtbaar wennen aan het begin van de competitie. Na een 23-42 ruststand, toonde de tweede helft een volledig ander beeld. De Dolphins waren scherp, verdedigend klopte de organisatie en kwamen stapje-voor-stapje dichterbij. Halverwege het laatste kwart zorgde Winston Hoft ervoor dat het verschil werd teruggebracht tot 63-68. Na de time-out van Lokomotief zorgde Bart Bijnsdorp en Snorri Vignisson dat de overwinning voor de Dolphins buiten handbereik bleef. 

Topscoorders Dolphins: Olaf Jansen (14), Brian van den Weijenberg (13) en Pim de Vries (8). 

Womens Basketball League start met overwinning van Lekdetec.nl

Het seizoen voor de dames van Lekdetec.nl is goed begonnen. Het team van Jeroen van Vugt wist namelijk af te rekenen met Topkip Lions, die er vorig seizoen nog voor zorgde dat Bemmel de halve finale van de WBL niet behaalde. 

Beide teams hadden moeite om de score op gang te brengen, Landsmeer deed het wel beter dan Bemmel, maar na Q1 stond de stand van 6-14 op het scorebord van de Kooi. Vanaf dat moment kwam Lekdetec.nl, onder aanvoering van Lisanne de Jonge en Anne van Vlijmen, steeds weer een beetje dichterbij om met rust weer de stand gelijk te trekken naar 21-21. 

De tweede helft startte Lekdetec goed en zorgde snel voor een voorsprong van 6 punten, echter gaven de Lions zich zeker niet makkelijk gewonnen en kwamen telkens weer iets dichterbij, waarna Lekdetec weer wat wegliep. Na een leuke en spannende tweede helft werd de eindstand gezet op 68-60. 

Topscoorders Lekdetec: Lisanne de Jonge (24 punten en 16 rebounds), Anne van Vlijmen (14), Asa Kantebeen & Yfke Hoek (9). 

‘A night on the court’ onder leiding van Jochem van Gelder

Na de wedstrijd van Lekdetec werd de Arena omgebouwd tot een diningroom waar menig restaurant jaloers op zou zijn. Ruim 50 businesspartners namen plaats aan tafel om te genieten van een heerlijk diner on the court. Het eten werd door de speelsters van Lekdetec uitgeserveerd en werden de gasten goed in de watten gelegd. Tijdens het diner vond er een unieke basketball veiling plaats onder leiding van Jochem van Gelder, waar mooie kavels onder de hamer doorgingen. Een uiteenlopend aanbod van mooie sponsorplekken op het tenue/veld tot een weekend in een vakantiehuis in Zuid-Spanje. 

Van Gelder, die zelf ook een kavel inbracht, begeleidde de avond succesvol en zorgde voor een mooie opbrengst voor United Basketball en Energy4all. 

Yoast United sluit oefencampagne af met een klinkende overwinning op Leverkusen

Om 20:30 begon het toetje van de United Basketball open dag, namelijk de wedstrijd van Yoast United tegen Pro-A team Giants Leverkusen. Yoast United begon erg scherp aan de wedstrijd en nam onder leiding van Vince Cole, Francis Lacis en Spencer Levi brutaal de voorsprong tegen de sterke Duitse tegenstander. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd met veel strijd en mooie acties. De zege van Yoast United kwam eigen geen moment in de problemen, maar van achterover leunen was absoluut geen sprake, want de gasten speelde goed en degelijk basketball. 

Eindstand 92-67.
Topscoorders Yoast United: Vince Cole (24 punten), Francis Lacis (17) en Spencer Levi (17). 

Het belooft een mooi seizoen te worden voor de mannen van Paul Vervaeck. Mis geen minuut en bestel snel je seizoenkaart via onze website!