Sigfredo Casero-Ortiz maakt selectie Yoast United weer compleet

Nieuwe aanwinst voor Yoast United!

Nadat de Gelderse basketballorganisatie afscheid heeft moeten nemen van Mack Bruining is er druk gezocht naar een vervanger. Deze is gevonden in de Cubaans/Belgische guard Sigfredo Casero-Ortiz. De 25-jarige Tito, wat zijn roepnaam is, volgde zijn opleiding in België en speelde bij Circus Brussels en Spirou Charleroi. Waarna hij verhuisde naar de Franse 3e nationale bij Golbey-Epinal om daarna terug te keren naar de Belgische Pro-A bij Okapi Aalstar. De afgelopen 2 seizoenen speelde Tito bij C.B. Morón in de 3e Spaanse liga. 

Casero-Ortiz met de naam Casero JR op het shirt speelde op verschillende jeugd EK’s voor het Belgische nationale team. Voor zijn geboorteland Cuba heeft hij afgelopen zomer zijn debuut gemaakt in de World Cup Qualifiers. In beide verloren wedstrijden tegen USA en Mexico maakte de 1,85 meter grote guard minuten en noteerde hij 8 punten, 2,5 rebound en 1 assist. 

Het is de organisatie gelukt om Tito snel speelgerechtigd te krijgen, dat betekent dat hij vanmiddag in Den Helder zijn debuut zal maken in de BNXT-League. Bekijk de wedstrijd om 16:00 uur via BNXT.tv. 

Welkom Tito!