Wijzigingen in de teams van United Basketball

De afgelopen weken zijn er een aantal wijzigingen geweest in de selecties en/of staf van de teams van United Basketball.

Björn de Vries niet langer in selectie Yoast United
Wegens persoonlijke omstandigheden en de langdurige blessure is op verzoek van Björn de samenwerking tussen Yoast United en de forward beëindigd. Coach Paul Vervaeck: “Het is zonde dat Björn deze keuze heeft gemaakt, we waren erg tevreden over hem in de voorbereiding en start van de BNXT-League.” Wij wensen Björn het allerbeste.

Janka Mihalik op avontuur in Spanje
Eerder deze week werd het op onze Sociale Media al aangekondigd, Janka Mihalik vertrekt naar Spanje. De forward van Lekdetec.nl kreeg een kans om haar basketballavontuur in Spanje voort te zetten. De organisatie en staf van Lekdetec.nl wenst Janka veel geluk in Spanje toe!

Michael Schuurs niet langer coach van Dreamfields Dolphins
De Dreamfields Dolphins moeten het komend seizoen verder zonder hoofdcoach Michael Schuurs. De keuze van Michael om te stoppen heeft te maken met de toenemende drukte buiten het basketball, waardoor het niet langer goed te combineren is.

De taken van Michael worden tijdelijk waargenomen door assistent-coach Patrick Klomp die vanavond de Dolphins zal coachen tijdens de thuiswedstrijd tegen CobraNova om 20:00 uur in de Kooi. De technische staf is druk bezig met het aanstellen van een nieuwe hoofdcoach.  

Wij willen Michael graag bedanken voor alle effort die hij geleverd heeft aan de Dreamfields Dolphins.

Ka Rosmalen in selectie Lekdetec.nl
Na het vertrek van Janka Mihalik heeft Lekdetec-coach Jeroen van Vugt de selectie verder aangevuld met de 16-jarige Ka Rosmalen. Ka speelt al jaren in de jeugd van Batouwe Basketball en speelt nu voor het 2e seizoen bij Batouwe/United Academy VU21 in de Eredivisie. Jeroen van Vugt: “Ka is een talentvolle jonge speelster die heel positief opvalt tijdens de gezamenlijke trainingen of wanneer ze al meetraint bij Lekdetec. Voor haar ervaring is het een mooie stap om meer aan te haken bij Lekdetec en de volgende stap richting de Womens Basketball League te maken”.