Geslaagd United Basketball Shooting Camp

80 kids stonden op vrijdag 30 december om 10.00 uur verwachtingsvol klaar voor een basketballevent dat in het teken stond van het verbeteren van vaardigheden rond schieten en finishen. Onder leiding van hoofdcoach Jeroen van Vugt, geassisteerd door topschutters uit de BNXT/Women’s Basketball League en trainers/coaches van United Academy, werd er in sportcentrum De Kooi met veel enthousiasme en energie gewerkt aan rake schoten en lay-up’s.

Het werd een succesvolle dag waarbij op 8 verschillende stations tal van oefeningen werden uitgevoerd die allemaal in het teken stonden van een betere schottechniek, makkelijker scoren en een hoger rendement bij het afmaken naar de ring. Iets voor vijven vloog de laatste bal door de ring en konden de deelnemers moe maar voldaan aanvallen op het buffet om daarna met familie en vrienden te gaan kijken naar de wedstrijd Yoast United – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Wietse Nossek en Francis Lacis lieten daar zien hoe je met een mooie schottechniek op het hoogste niveau in Nederland zorgt voor een berg punten voor het winnende team van Yoast United (uitslag: 85 – 74).

De harde feiten

Wat feiten en cijfers van het Shooting Camp op een rij:

  • 80 deelnemers (11 meiden)
  • van 8 t/m 18 jaar
  • afkomstig van 23 verschillende verenigingen
  • 11 trainers en 14 vrijwilligers
  • 450 broodjes, krentenbollen en energierepen
  • 100 appels, bananen en mandarijnen, 240 yoghurtjes
  • 8 kg pasta, 5 kg rijst, 5 kg komkommers, paprika’s en tomaten
  • 12 coldpacks, 8 gaasjes, 4 hechtpleisters en 1 paar krukken
  • 4.600 rake schoten (ongeveer 😉 )
  • 20 quizvragen

United Basketball

Het Shooting Camp werd georganiseerd door United Basketball, een organisatie die als doel heeft om het basketball (in Gelderland) verder te ontwikkelen en te professionaliseren. United Basketball is een topsportorganisatie voor basketballers en basketballteams, spelend op het hoogste niveau in de landelijke competities. Wij werken met passie aan een optimaal sportklimaat waarin talenten zich structureel kunnen ontwikkelen en teams maximaal kunnen presteren. De Kooi in Bemmel vormt de thuisbasis voor onze organisatie, waarin iedereen; van speler, coach tot vrijwilliger, zich betrokken voelt en kan acteren binnen een positieve sportcultuur. United Basketball organiseert o.a. regiotrainingen, clinics voor trainers/coaches & basketballers en talentherkenningsdagen.

United Basketball Skills Camp: zaterdag 3 juni a.s.

Het volgende Skills-event van United Basketball gaat plaatsvinden op zaterdag 3 juni a.s. Noteer die datum dus alvast in je agenda zodat je zeker weet dat je erbij kunt zijn. Meer informatie volgt later. Deelnemers van het Shooting Camp kunnen met korting deelnemen.

Ondertussen wensen we alle deelnemers natuurlijk heel veel plezier en succes toe in de tweede helft van de competitie. We hebben er alle vertrouwen in dat het geleerde in de praktijk gaat worden gebracht en dat er dus nog meer ballen door het netje zullen gaan.

Grote dank aan alle deelnemers, hun ouders/verzorgers, Jeroen van Vugt en zijn staf, alle vrijwilligers en Sportcentrum De Kooi. Samen hebben we er een prachtige dag van gemaakt.