Vance Johnson maakt luchtmacht Yoast United weer compleet

Na het plotselinge vertrek van Logan Schilder uit Bemmel heeft de organisatie en staf van Yoast United snel geschakeld en is de vervanger onderweg naar Gelderland. De 26-jarige Vance Johnson speelde vorig seizoen in Engeland voor de Caledonia Gladiators. Hij noteerde een gemiddelde van 9 punten en 7 rebounds in 23 minuten. Johnson gaat beginnen aan zijn 3e seizoen als professional, nadat hij in 2019 zijn college afronden bij de Milwaukee Panthers. 

“Ik kijk erg uit om in Bemmel aan de slag te gaan. Deze zomer kwam er geen passende aanbieding, toen Yoast United contact zocht met mijn agent was ik direct enthousiast om de club verder te helpen. Hopelijk kan ik snel het veld op om onze fans te ontmoeten”, aldus de Power Forward. 

Coach Paul Vervaeck: “Het is erg prettig dat we snel een vervanger voor Logan hebben kunnen vinden om te voorkomen dat we te veel vragen van de rest. Vance maakt een goede indruk in de video die ik heb gezien en het gesprek dat ik met hem heb gehad. Wij kijken uit naar zijn komst en hopen dat we hem snel inzetbaar kunnen krijgen voor de Elite Gold/Silver.”

Tijdens de laatste thuiswedstrijd in de Nederlandse fase van de BNXT-League zal Vance nog niet in actie komen, de procedure voor de werk- en verblijfsvergunning is in gang gezet om hem zo snel mogelijk inzetbaar te krijgen.

Welkom in Gelderland, Vance!