Succesvolle trainersclinic United Basketball

Het was nog vroeg en waterkoud zondagochtend 5 februari jl., maar ondanks dat stond er een enthousiaste groep kinderen van Nimma Gemina U12 te trappelen om sporthal De Horstacker in Nijmegen binnen te gaan voor de trainersclinic die United Basketball organiseerde voor basketballverenigingen uit de regio Nijmegen. En daarom stond er niet alleen een stel kinderen, maar ook een aantal gepassioneerde trainers/coaches die elke week met hun kids bezig zijn om hun basketballskills zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Doel van de deze clinic was om trainers onder meer handvatten, ideeën en praktische tips te geven over de opbouw, inhoud en aanpak van een training, om van elkaar te leren en zeker niet onbelangrijk: om elkaar te leren kennen.

Het werd een geanimeerde ochtend waar Mark Hooiveld en Frans van der Geer van United Basketball heel concreet met de kinderen in de zaal aan de slag gingen met een groot aantal verschillende oefeningen rond thema’s als ballvaardigheid,  aanvallen in 1-tegen-1 en 2-tegen-2 en verdedigende skills. De aanpak was interactief met veel ruimte voor dialoog en het stellen van vragen en de trainers zaten er met hun neus bovenop zodat er niks hoefde te worden gemist.

Naast tijd voor techniek en tactiek werd er de nodige aandacht besteed aan didactiek en pedagogiek: hoe leg je iets uit, hoelang laat je een oefening duren, wanneer en hoe corrigeer je, hoe spreek je kinderen aan etc etc. Door de aanwezige trainers werd druk meegeschreven en getekend en er was alle ruimte voor het stellen van vragen. En ondertussen werd er door de spelers en speelsters van de twee U12-teams van de snelgroeiende basketballvereniging uit Nijmegen-Oost enthousiast meegedaan en het nodige opgestoken.

Bij de evaluatie achteraf met de aanwezige verenigingen konden we constateren dat het een waardevolle en succesvolle clinic was geweest. Met een hoop nieuwe kennis in de rugzak, met de nodige nieuwe contacten in de regio en met een reeks van inspirerende ontmoetingen kon de terugreis naar o.a. Beuningen, Malden, Bemmel en Nijmegen worden aanvaard. Dank een Nimma Gemina voor de prettige samenwerking! Dank aan Wildcats dat we de kantine mochten gebruiken!

De volgende trainersclinic staat inmiddels gepland voor zondag 12 maart a.s. We zijn dan te gast bij Pluto in Wageningen. Trainers en coaches uit de regio zijn dan weer van harte welkom! Wil je meer weten? Heb je input? Stuur een mail naar frans@unitedbasketball.nl