United Academy Talentherkenningstrainingen

Word jij komend seizoen ook onderdeel van United Academy?
Wil jij proberen het maximale uit je talent te halen?
Lijkt het je leuk om iedere dag te trainen en wedstrijden te spelen op landelijk niveau?

Kom dan naar (een van) onze talentherkenningstrainingen!

Iedere dag werken onze talenten aan het ontwikkelen van hun basketbal skills. Wij proberen ze maximaal te faciliteren door onder begeleiding van ervaren trainers/coaches veel tijd te besteden aan trainen en spelen. Samen met andere talenten trainen de kids 4 a 5 keer per week in de regio Nijmegen/Bemmel en spelen in het weekend de wedstrijden in de prachtige basketbal arena van Sportcentrum de Kooi in Bemmel of bij uitwedstrijden ergens in Nederland. Naast het basketballen besteden we aandacht aan fysieke ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en voeding. Vanzelfsprekend hebben we ook aandacht voor de schoolprestaties.

Wanneer zijn de talentherkenningstrainingen?

De trainingen vinden plaats op:

  • zondag 5 maart van 12:00 – 14:00 uur in Sportcentrum de Kooi in Bemmel
  • zondag 19 maart van 10:00 – 12:00 uur in Sporthal de Horstacker in Nijmegen*

* deze talentherkenningstraining vindt plaats voorafgaand aan een wedstrijd van Yoast United (om 16:00 uur in Bemmel) tegen een sterke Belgische tegenstander. Als deelnemer ben je van harte uitgenodigd om samen met de sporters van de United Academy de wedstrijd te komen kijken vanaf de United Basketball Tribune.

De United Academy is voor jongens én meisjes van 12 t/m 21 jaar

Onze ambitie is om een goed programma te bieden voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar.  Het plan is om voor komend seizoen de volgende teams in te schrijven voor de landelijke competitie van de NBB:

Mixed: U14 en U16
Mannen: U18 en U22
Vrouwen: U21

Bij de U14 en U16-teams kunnen zowel jongens als meisjes meedoen (gemixte teams). Buiten deze teams willen we komend seizoen aan de slag met een aantal opleidingsgroepen voor U12 en meisjes U16. Het idee is dat de spelers/speelsters van deze teams trainen en wedstrijden spelen bij hun eigen vereniging en daarnaast meedoen aan aanvullende trainingen van United Academy en daar ook meedoen met toernooien en oefenwedstrijden. Daarover volgt later meer informatie.

Dus ben jij geboren tussen 2001 –  2010 en wil je meedoen? Hartstikke leuk, je bent van harte welkom. Aanmelden kan via dit formulier. Op basis van je aanmelding ontvang je van ons nadere informatie.

Hoe werkt zo’n training?

Tijdens deze 2 uur ga je trainen onder begeleiding van de trainers van United Academy. Zij stellen een uitdagend programma samen waarvan jij iets gaat leren en wij iets over jou leren. De trainers willen namelijk zien wat je al in huis hebt en welke mogelijkheden zij voor jou zien om jezelf verder te gaan ontwikkelen.

Na afloop van de twee trainingen vindt er een evaluatie plaats en laten we alle deelnemers weten of we kansen en/of mogelijkheden zien voor aansluiting bij United Academy. Natuurlijk proberen we je ook tijdens de training feedback te geven over waar je beter in kunt worden en waar je aan kunt werken.

Deelname aan deze trainingen is gratis en je bent beide dagen van harte welkom.

Waar leidt de United Academy voor op?

United Academy is onderdeel van United Basketball. Daar maken ook de twee Gelderse eredivisieteams van Yoast United (BNXT League) en Lekdetec.nl (Women’s Basketball League) onderdeel van uit. Ons doel is om deze teams zoveel mogelijk te vullen met talenten uit onze eigen regio. Voor de spelers/speelsters van United Academy die geen plek krijgen in een van deze teams zoeken we zoveel mogelijk samen naar een geschikt team dat past bij jouw situatie. Bijvoorbeeld door weer te gaan spelen bij een club uit jouw woonplaats/regio waar je wellicht eerder hebt gespeeld.

Samenwerking met de Gelderse basketballverenigingen

Wij vinden samenwerking met de verenigingen in de regio erg belangrijk. Samen staan we sterker en samen bouwen we aan een sterk fundament in onze regio. Omdat we zelf ook binnen verenigingen actief zijn begrijpen wat er bij een vereniging speelt. Daarom zoeken we graag contact met de regioclubs en betrekken we hen graag bij onze programma’s.

Spelen bij de eigen vereniging én bij United Basketball kan ook worden gecombineerd door gebruik te maken van een talentenlicentie. Wil je hier meer informatie over? Of wil je als vereniging meer info? Neem dan contact op met Steven Teunissen via steven@unitedbasketball.nl. Samen kijken we graag naar de mogelijkheden voor een passende samenwerking!

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

#WEAREUNITED

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Steven Teunissen via 06-48160022 of per e- mail: steven@unitedbasketball.nl