Mario Bennes te gast op de Coach Meet-Up

Voor wie: trainers/coaches die wat willen leren
Datum: 20 mei a.s.
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
Locatie: Sportcentrum De Kooi – Bemmel

TOGETHER: Samen maken we de basketballsport beter en groter! 

Beste bestuurders, trainers/coaches,

Na eerdere succesvolle edities van onze United Basketball Coach Meet-Ups in Nijmegen en Wageningen nodigen we jullie graag voor de volgende sessie. Ditmaal in Bemmel, thuisbasis van United Basketball. 

Tijdens deze United Basketball Coach Meet-Up behandelen we onder deskundige begeleiding actuele topics waar alle trainers/coaches in onze regio mee te maken hebben. Samen hebben we hetzelfde doel: onze geliefde sport laten groeien en sporters ondersteunen om zich te ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. United Basketball levert daar met veel plezier en enthousiasme haar bijdrage aan.

Wat zijn de United Basketball Coach Meet-Ups?

We organiseren voor trainers/coaches, begeleiders, ouders en bestuurders van jouw club – die wekelijks bezig zijn met het begeleiden van basketballteams – een aantal bijeenkomsten om praktische zaken met elkaar te bespreken en samen aan de slag te gaan op het basketballveld. Een bijeenkomst bij een club bij jou in de buurt waarbij wij veel waardevolle praktijkoefeningen laten zien en deze met elkaar bespreken. Deze oefeningen zijn voor basketballers op ieder niveau en van iedere leeftijd. Daarnaast maken we ook ruimte voor persoonlijke behoeften en vragen. Doel is om trainers en coaches passende oefenstof aan te bieden: voor elk niveau en naar behoeven makkelijk aan te passen.

Coach Meet up 20 mei 2023

De laatste Coach Meet-Up van dit seizoen vindt op de zaterdag na Hemelvaart plaats in Bemmel. We koppelen het aan het United Basketball Skills Camp dat we op zaterdag en zondag organiseren. Vanzelfsprekend ben je van harte welkom  om daar als coach / toeschouwer ook bij aanwezig te zijn? Laat het ons weten! 

Voor deze Meet-Up hebben we Mario Bennes (kampioenscoach uit Den Helder en al jarenlang organisator van het Summerbasketballcamp in Landsmeer) gevraagd om samen met Mark Hooiveld wat verder in te gaan op de eerste stappen van man-to-man defense naar een helpside defense met daarnaast ook de eerst inside bewegingen die iedere basketballer in onze ogen zou moeten beheersen.

Naast de sessie gaan we ook graag naast het veld het gesprek aan met bestuurders en/of leden van de Technische Commissie om te bespreken wat we samen kunnen doen om het basketballfundament in onze regio te versterken. Wat hebben daar veel ideeën over en zijn ook heel benieuwd naar jullie plannen en vragen.

Wil jij of jouw vereniging aanhaken? 

Geef jezelf dan snel op via steven@unitedbasketball.nl en stuur deze mail door naar alle enthousiaste trainers/coaches, begeleiders, ouders of andere bestuurders zodat we van elkaar kunnen leren.