Nieuwe hoofdcoaches vrouwenlijn United Basketball

De voorbereidingen op het nieuwe basketballseizoen zijn in volle gang en we zijn dan ook blij de nieuwe hoofdcoaches voor de vrouwenlijn van United Basketball te kunnen presenteren.  

Mark Hooiveld nieuwe coach Lekdetec.nl

Ook komend seizoen komt Lekdetec.nl weer uit in de Women’s Basketball League met de 50-jarige Mark Hooiveld aan het roer. De in Gelderland geboren basketballcoach volgt Jeroen van Vugt op als hoofdcoach.

Hooiveld maakte kennis met het basketball bij Basketiers ‘71 in Zevenaar en maakte daar zelfs de gloriejaren in de Eredivisie. Tijdens zijn tijd bij Basketiers maakte Mark al kennis met het trainersvak en coachte diverse jeugdteams bij de club. Na zijn spelerscarrière startte hij als coach van de dames van Akrides in de promotiedivisie. Vervolgens richtte Mark zich op het opleiden van talenten en werd coach van de rayonselecties in Noord-Holland en coachte de jeugdteams van zijn kinderen. 

Sinds 2021 is Hooiveld betrokken binnen de organisatie van United Basketball als technisch manager van de United Academy, waar hij samen met Frans van de Geer, Casper Jansen en Steven Teunissen bezig is om het talentontwikkelingsprogramma van de academie verder op te bouwen.

Mark Hooiveld over zijn aanstelling: “Het basketball in Gelderland zit enorm in de lift. Het is heel gaaf om daar aan mee te werken, maar ik merkte aan mezelf dat ik de drang had om op dat veld te gaan staan. Toen ik met René van der Wielen in gesprek raakte over het coachen van Lekdetec.nl werd ik direct enthousiast. Ik verwacht met mijn enthousiasme en de frisse/snelle basketball filosofie iets toe te kunnen voegen aan het team.”.

“Jeroen van Vugt heeft afgelopen jaren goed werk verricht met de dames van Lekdetec en zowel Jeroen als de dames zijn toe aan een nieuwe stap. Het is fijn dat Mark Hooiveld dit kan brengen voor de dames. Met name zijn oog en passie voor talentontwikkeling sluiten perfect aan bij de huidige situatie binnen United Basketball”, aldus René van der Wielen, lid van de Technische Commissie.

Steven Teunissen nieuwe coach Vrouwen U21

Het talententeam aan de vrouwenkant van United Basketball zal ook komend seizoen weer uitkomen in de Vrouwen U21 Eredivisie. De 32-jarige Steven Teunissen zal het komende seizoen als hoofdcoach van dit team aan de slag gaan. Teunissen volgt hiermee Dennis van Mierle op als coach van de talentengroep.

Steven Teunissen begon bij Challenge in zijn geboortedorp Beuningen en werd daar al snel erg actief in de vereniging, onder andere als trainer/coach van diverse teams. Na zijn tijd in Beuningen was Steven actief bij Wildcats Nijmegen, Arnhem Eagles, Basketiers’ 71 en Batouwe Basketball. Net als Mark Hooiveld speelde Steven een rol in de rayonselecties voor meisjes, maar dan in Oost. De afgelopen jaren is Teunissen vooral bezig geweest met de organisatie rondom de teams van United Basketball.  

Teunissen heeft zin om aan de slag te gaan: “Het kriebelde al langer om weer met een team aan de slag te gaan. Hetgeen wat ik nu doe binnen United Basketball is erg leuk, maar je werkt minder met een team naar een doel toe. Na gesprekken met onder andere René van der Wielen werd mijn enthousiasme alleen maar groter om met deze goede groep aan de slag te gaan. René zal nauw betrokken zijn bij het team en ik ben blij dat ik van zijn ervaring gebruik kan maken en veel kan leren. Daarnaast kijk ik ook uit naar de samenwerking met Mark Hooiveld om het beste uit onze talenten te gaan halen.” 

“Steven is vanaf het begin betrokken bij onze organisatie en in het Gelderse basketball zeker geen onbekende. Mooi dat we hem nu een kans kunnen geven om zijn passie, enthousiasme en kennis in te zetten om deze talentvolle groep verder te laten ontwikkelen.”, zegt René van der Wielen.  

Voor beide teams wordt nog gezocht naar een (vrouwelijke) assistent-coach om de technische staf compleet te maken.