Word jij onze Commercieel Manager (16-24 uur)?

United Basketball zoekt een Commercieel Manager die zich thuis voelt in de dynamische topsportwereld. Als Commercieel Manager leg je de verbinding tussen het Gelderse bedrijfsleven en Eredivisie basketball. Jouw enthousiasme en creatieve commerciële ideeën zorgen ervoor dat organisaties graag met ons samenwerken.

Over United Basketball

United Basketball is een topsportorganisatie voor basketballers en basketball teams in Gelderland (Yoast United, Lekdetec.nl, United Academy), spelend op het hoogste niveau in de landelijke competities. Wij werken met passie aan een optimaal sportklimaat waarin talenten zich structureel kunnen ontwikkelen en teams maximaal kunnen presteren. De Kooi in Bemmel vormt de thuisbasis voor onze organisatie, waarin iedereen; van speler, coach tot vrijwilliger, zich betrokken voelt en kan acteren binnen een positieve sportcultuur.

Topsport brengt mensen bij elkaar en zorgt voor verbinding. Met fans, jeugd, vrijwilligers, ondernemers en onderwijs. Niets is mooier dan samen uitdagingen aangaan en successen vieren. Talentontwikkeling staat centraal in onze organisatie, zowel binnen- als buiten het veld. Door talenten op te leiden creëren we ´local heroes´ die op verschillende manieren voor maatschappelijke impact zorgen. Het inspireren van jonge kinderen om te bewegen, het verbinden van de zakelijke regio en groeiende sportverenigingen in Gelderland. Want wat ons betreft is basketball veel meer dan sport.

Wat ga je doen als Commercieel Manager?

Als Commercieel Manager werk je in een topsportorganisatie, waarbij geen dag hetzelfde is, met een groeiende organisatie die volop in beweging is. Samen met het commercieel team maak je het mogelijk dat de ambities van United Basketball waargemaakt kunnen worden. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je realiseert individuele omzetdoelstellingen waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de begroting van United Basketball;
 • Je vertaalt (commerciële) wensen van organisaties naar creatieve op maat proposities;
 • Je zorgt met het commerciële team voor nieuwe leden voor de United Businessclub en bouwt lange termijn relaties met hen op;
 • Je zorgt voor commerciële verbinding tussen de businessleden onderling door onder andere het organiseren van verschillende activiteiten voor de businessclub.

Deze job is iets voor jou als…

 • Je een competitieve mindset hebt en altijd gaat voor het beste resultaat;
 • Je HBO werk- en denkniveau hebt, met minimaal drie jaar relevante commerciële werkervaring;
 • Je makkelijk beweegt in de lokale & regionale netwerken;
 • Je sterke affiniteit met basketball/sport/evenementen hebt;
 • Je gedreven, authentiek en betrokken bent, bij voorkeur woonachtig in Gelderland; 
 • Je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen op het gebied van sport- en relatiemarketing.

What’s in it for you?

Jij wordt onderdeel van onze United Family: samen met ons zet je de schouders eronder en zetten we het Gelderse basketball op de kaart. Wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek waar geen werkdag hetzelfde is;
 • Een familiaire, groeiende organisatie met ambitieuze sporters die elke dag topprestaties neerzetten;
 • Veel vrijheid om te ondernemen;
 • Elke week genieten van sport op het allerhoogste niveau;
 • Marktconform salaris.

Vragen of direct solliciteren?

Stuur een mail naar vacature@unitedbasketball.nl