Tamar voor de Poort & Renske Tool verhuizen naar Amerika

Lekdetec.nl kan volgend jaar niet langer op de inzet van Tamar voor de Poort en Renske Tool rekenen. 

De 19-jarige Voor de Poort verlaat de club na 6 jaar om haar American Dream na te gaan. Dit weekend tekende zij een contract bij St Bonaventure University in New York om studie en basketball te gaan combineren.

“Voor iedere jonge basketballer is Amerika natuurlijk een droom, zo ook voor mij. Ik heb het in Bemmel altijd erg naar mijn zin gehad en heel veel mogen leren van verschillende coaches. Ik ga de speelsters, staf en fans natuurlijk erg missen”, vertelt Voor de Poort trots.

De 20-jarige Tool gaat voor haar studie biologie een jaar naar Amerika. Zij gaat studeren aan de (Cal poly) Humboldt State University. 

“In Bemmel heb ik altijd mijn basketball ontwikkeling goed kunnen combineren met mijn opleiding en ben trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Deze universiteit staat erg goed aangeschreven en ik kijk er dan ook naar uit om daar mijn studie verder voort te zetten”, zegt Renske Tool. 

René van der Wielen, lid van de Technische Commissie, reageert: “Voor Tamar is dit een mooie stap, voor ons is het natuurlijk jammer dat wij dit talent moeten laten gaan. Zeker afgelopen seizoen maakte Tamar ook in de Women’s Basketball League een goede indruk, zij kreeg ineens veel minuten door de afwezigheid van Lisanne de Jonge en deed dat erg goed. Renske heeft de afgelopen seizoenen zeer hard gewerkt en ontwikkelde zich zodanig, dat ze afgelopen seizoen vaker wel startte dan niet. Met mijn eigen achtergrond als biologiedocent, kan ik natuurlijk niet anders dan haar stap toejuichen”.

Wij wensen Tamar en Renske natuurlijk veel succes en plezier in het naleven van hun dromen.