Jeroen van Vugt nieuwe hoofdcoach Yoast United

Yoast United maakt zich op voor het vierde seizoen in de Eredivisie/BNXT League en zal volgend jaar worden geleid door de 32-jarige Bosschenaar Jeroen van Vugt die twee jaar geleden de overstap maakte naar Bemmel na 4 jaar assistent-coach te zijn geweest bij Heroes Den Bosch. In Bemmel werd Van Vugt niet alleen de assistent-coach van Yoast United, maar had hij voor het vrouweneredivisieteam van Lekdetec.nl en het U22 team van de Academy onder zijn hoede. 

Paul Vervaeck zal niet terugkeren langs de lijn in Bemmel. Afgelopen zondag is tijdens de laatste thuiswedstrijd afscheid genomen van de Belgische oefenmeester. De 67 jarige coach maakte eerder dit seizoen al bekend aan het eind van dit seizoen met pensioen te gaan.   

“Toen ik twee jaren geleden naar Bemmel kwam vanuit Den Bosch was dit natuurlijk een van de redenen. De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier samen met Paul Vervaeck gewerkt en hij heeft me ook voorbereid op het hoofdcoachschap. Ik voel vertrouwen van de organisatie en ben daarom ook klaar om de volgende stap te zetten. Ik ga met veel vertrouwen aan de slag in het nieuwe seizoen”, zegt de trotse Van Vugt over zijn aanstelling. 

Met de aanstelling van Van Vugt geeft United Basketball een jonge talentvolle coach de kans zichzelf verder te ontwikkelen. “Jeroen heeft aangetoond klaar te zijn voor deze stap. Ik ben trots dat we niet alleen jonge talenten op het veld de kans geven, maar ook aan de zijlijn. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met Jeroen weer een volgende stap kunnen zetten in de ontwikkeling naar een stabiele deelnemer aan de BNXT League”, zegt Anouk Biesters, bestuurslid van Yoast United. “Natuurlijk willen wij Paul Vervaeck bedanken voor zijn inzet de afgelopen twee jaren en wensen hem een goede tijd tijdens zijn basketballpensioen”.

Het nieuwe seizoen van de BNXT League begint op zondag 24 september met een thuiswedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg.