Succesvol Tweedaags United Basketball Skills Camp 

 Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vroeg in de ochtend stonden maar liefst 65 kids (56 jongens en 9 meiden) verwachtingsvol te trappelen om mee te doen aan het Skills Camp dat deze twee dagen werd georganiseerd door United Basketball. Het event stond dit keer in het teken van het verbeteren van individuele vaardigheden. 

Bij de ontvangst werden de kids in een flitsend campshirt gestoken en werden de groepen, met de naam van een van de succesvolle NBA teams, samengesteld. Op naar de Arena voor de eerste instructies en de gezamenlijke warming up. Nadat iedereen voldoende opgewarmd was, werden de groepen over de baskets verdeeld en konden de coaches aan de slag. 

Onder de leiding van de kersverse hoofdcoach van Yoast United, Jeroen van Vugt werd er volop gestuiterd, gepasst, geschoten en was er tijd voor het spelen van wedstrijden. Maar er was ook tijd voor fun en ludieke spelletjes, met o.a. een rasechte breakdance.. Hoofdcoach Jeroen werd bijgestaan door spelers/sters en coaches van Yoast United, Lekdetec, United Academy en een drietal externe jeugdcoaches. 

Het waren twee succesvolle dagen in sportcentrum de Kooi te Bemmel waar op 6 verschillende baskets een veelheid van oefeningen werd uitgevoerd. Dribbelen, passen, vangen, vrijlopen, 1-tegen-1, samenspelen, verdedigen, finishen.. alle basketballvaardigheden passeerden de revue. De energie en het enthousiasme spatte er bij de aanwezige kids vanaf. 

Moe en voldaan werd er gedurende de middagpauze gebruik gemaakt van een gezonde lunch en was er ook nog tijd voor het spelen van een quiz, schotwedstrijden door de coaches en een inspirerend verhaal van Henk Norel ‘wat komt er allemaal bij kijken om een topspeler te worden en blijven.’ 

Na de verdiende rust was iedereen weer klaar om in de middag vol enthousiasme verder te gaan met het basketball gedeelte. 

Aan het eind van beide dagen, als de laatste schoten door de basket gevlogen waren, was er nog voldoende tijd om met elkaar en de coaches op de foto te gaan, handtekeningen te verzamelen en daarna moe maar voldaan huiswaarts. 

Terugkijkend op het Skills Camp met een aantal feiten en cijfers: 

 • 65 deelnemers (9 meiden) 
 • 20 verschillende verenigingen uit het hele land 
 • 10 coaches en 13 vrijwilligers 
 • Jongste deelnemer werd op de tweede Camp dag 10 jaar 
 • Oudste deelnemer was 18 jaar en 3 maanden 
 • 1 echte DJ 
 • 3 EHBO-ers 
 • 3 basketballvelden, 65 basketballen, 6 baskets 
 • 400 broodjes, krentebollen en snacks 
 • 2 grote salades 
 • 150 stukken fruit, 200 toetjes 
 • 200 energiedrankjes 
 • ontelbare schoten, raak en mis, passes, dribbels 
 • en gigantisch veel plezier 

Op naar het volgende camp dat gehouden wordt in de komende herfstvakantie!

Bekijk de foto’s van het Camp via deze link.