Bo Teulings keert terug naar Bemmel

De eerste aanwinst voor de Bemmelse basketballsters is aangetrokken in de persoon van Bo Teulings. De 22-jarige Teulings begon haar carrière bij EBBC in haar geboorteplaats Den Bosch en maakte vervolgens de overstap naar Almonte in Eindhoven waar ze onder andere uitkwam in de VU20 Eredivisie. In 2017 kwam zij op een talentlicentie naar Lekdetec.nl om Eredivisie te gaan spelen, daarna maakte ze volledig de overstap naar Bemmel. Na drie seizoenen volgde Teulings in 2020 haar droom en ging naar de Verenigde Staten om te spelen bij de Oral Robert University in Oklahoma om na drie seizoenen terug te keren naar Lekdetec.nl.  

Bo kijkt erg uit naar haar terugkeer naar de Kooi: “In mijn tijd in Bemmel heb ik het altijd heel erg naar mijn zin gehad en me echt thuis gevoeld, ik kijk er naar uit om terug te keren. Hoewel het soms ook echt zwaar was, heeft de USA mij veel goede dingen gebracht. Ik heb enorm veel geleerd over mezelf en doordat ik voor verschillende universiteiten heb gespeeld, heb ik ook veel gezien van de USA. Ik ben pas afgestudeerd en heb er enorm veel zin in om terug te komen naar Bemmely Hills!”

“In de afgelopen weken heb ik gesprekken gevoerd met de huidige speelsters en mogelijk geïnteresseerden. Het gesprek met Bo was direct een leuk gesprek, er was een klik en het is een groot voordeel dat ze bekend is met ons en de organisatie.”, zegt Mark Hooiveld, de coach van Lekdetec.nl.

De selectie bestaat op dit moment uit: Rinske Scholten, Yordi Kathmann, Lisanne de Jonge, Yfke Hoek, Brechte Norel, Asa Kantebeen en Bo Teulings. De komende weken verwachten we de rest van de selectie te kunnen presenteren.