Meidenclinic in Wijchen – Een groot succes!

Zaterdag 3 juni organiseerde United Basketball de laatste regioactiviteit van het lopende seizoen. In sportcentrum de Arcus te Wijchen werd een meidenclinic gehouden.

Op deze zonnige zaterdag waren 19 meiden aanwezig om o.l.v. hoofdcoach René van der Wielen mee te doen aan een twee uur durende training. De deelnemers waarvan de leeftijd varieerde tussen 9 jaar en 14 jaar, waren afkomstig van 7 verschillende verenigen, waarbij Gennep Cougars met maar liefst 6 speelsters de kroon spande.

Na een warming up met dribbelvormen, passen en ballhandling werden de meiden verdeeld over 4 baskets. Op de verschillende baskets werden schotoefeningen uitgevoerd waarbij de aandacht lag op de juiste techniek, werd er 1-tegen-0 en 1-tegen-1 gespeeld. De oefeningen werden afgesloten. Ter afsluiting werden er wedstrijdjes gespeeld. Tussen de oefeningen door werd het een stuk competatiever want wilde iedereen winnen tijdens een aantal schotwedstrijden.

Na twee uur hard werken nog even op de foto en vertrokken alle meiden en hun begeleiders weer voldaan huiswaarts. In het nieuwe seizoen 2023/2024 zal United Basketball  weer een vervolg geven aan haar regioactiviteiten. Wil je op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar steven@unitedbasketball.nl.