Jeugdtalenten uit Academy vinden aansluiting bij Yoast United

De kersverse hoofdcoach van Yoast United, Jeroen van Vugt, is een echte opleider en heeft de afgelopen jaren veel gewerkt met de talenten uit de United Academy. De visie van United Basketball is om jeugdige talenten aansluiting te laten vinden op Eredivisie-niveau. Naast Pepijn Vermeulen en Quincy Biliosa die afgelopen seizoen al deel uit maakte van de selectie, zal de trainingsgroep verder worden uitgebreid met de volgende talenten: 

  • Moise Malengele (19)
  • Tom Arends (18)
  • Jens Besselink (17)
  • Marko Saveljic (16)
  • Tobias Molenaar (15)

De laatste, Tobias Molenaar, werd afgelopen week door bondscoach Luiz Lemes geselecteerd voor het Nederlands Team Onder 15. Tom Arends (U18) en Marko Saveljic (U16) zitten nog in de voorlopige selecties van Oranje. 

Jeroen van Vugt: “Het is belangrijk dat talenten voldoende trainingsmogelijkheden en uitdagingen hebben. Onze visie is helder, we willen het basketball in Gelderland naar een hoger niveau brengen, deze stap past daar goed in. Door deze mannen de mogelijkheid te geven om meer te trainen en te werken met fulltime profs zorgt ervoor dat zij hun volgende stappen kunnen zetten in de ontwikkeling.”

Raúl van Loon is al jaren trainer in de United Academy en coachte afgelopen jaar de mannen U18 en werkte met vele van deze talenten. “Voor alle sporters in ons programma en daarbuiten is het belangrijk om te zien dat spelers vanuit de jeugd de aansluiting vinden bij het BNXT League team, daar werken zij ook iedere dag hard voor. Ik ben trots dat deze talenten nu de kans krijgen om zich te laten zien.”, aldus van Loon. 

Het talentenprogramma van United Basketball wordt gesteund door de United Basketball Businessclub met in het bijzonder de partners van de Academy: Yoast, Eijkelboom, SCEX Software Optimization en Accountancy Wijchen. Zij zorgden er mede voor dat de trainingsfaciliteiten en technische begeleiding verder werden uitgebouwd.