Dušan Božić nieuwe hoofdcoach promoteam United Basketball

Voor het nieuwe seizoen heeft United Basketball een nieuwe hoofdcoach voor het promotieteam gevonden in de vorm van de 58-jarige Božić. Na het vertrek van coach Michael Schuurs halverwege het vorige seizoen heeft Demis Willemsen tijdelijk het stokje overgenomen. Voor de organisatie is het een belangrijke plek in de talentontwikkelingspiramide en heeft voor deze rol met verschillende kandidaten gesproken. De uit Servië afkomstige basketball coach heeft verschillende landelijke teams gecoacht onder andere bij Almonte, Pendragon, Barons Breda, Virtus en Binnenland. Dušan Božić zal naast het coachen van het promoteam ook assisteren bij de trainingen en wedstrijden van Yoast United. 

De in Breda wonende Božić is erg enthousiast over zijn overstap naar Gelderland: “Ondanks de jonge organisatie van United Basketball is er natuurlijk al jaren een promotiedivisie programma in Bemmel wat goed staat. Ondanks dat ik nieuw ben in het Gelderse programma, ken ik al wel diverse mensen in de organisatie. In het verleden heb ik in Wijchen gespeeld en dat team stond onder leiding van Frans van de Geer. Daarnaast was Raúl van Loon mijn teamgenoot in die talentvolle ploeg”. Over het team en de uitdaging noemt Božić het volgende: “Het team zal bestaan uit talenten en spelers met al vele jaren ervaring op promotiedivisie niveau, een mooie mix met een goede uitdaging. In de gesprekken heb ik het ervaren als een organisatie met een topsportvisie en een prettige sfeer en duidelijke aanpak. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan.”

“Het promotiedivisie team krijgt een nog belangrijkere rol in ons talent opleidingsprogramma dan de afgelopen seizoenen. Door de nieuwe Mannen U19 Eredivisie bestaat de Dutch Talent League (onder 22) niet langer. Onze talenten kunnen aanhaken bij de trainingen van Yoast United en veel speelminuten maken in de promo. Dušan is een coach die perfect bij dit type team past, hij heeft een oog voor individuele kwaliteiten en gaat ervoor zorgen dat het team goed in balans aan de promotiedivisie gaat beginnen.” zegt Frans van de Geer, Technisch Manager bij United Basketball. 

Op woensdag 28 juni (20:00 – 21:30) en op dinsdag 4 juli (20:00 – 21:30) zullen er try-outs worden gehouden in Sportcentrum de Kooi om de selectie voor 2023-2024 te gaan maken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via steven@unitedbasketball.nl.