Bart van Schaik nog twee seizoenen bij Yoast United

Het nieuwe basketballseizoen start over 2 maanden voor het Gelderse Yoast United. De eerste verlenging voor het nieuwe seizoen is een feit, namelijk de van Urk afkomstige Bart van Schaik. Van Schaik, die volgende week 24 jaar wordt, heeft een tweejarig contract met de club getekend. Tijdens het eerste seizoen in Bemmel kwam Bart van Schaik gemiddeld 18 minuten in actie als guard. Hij noteerde hierin een gemiddelde van 3,5 punt per wedstrijd en pakte gemiddeld 2,7 rebounds. Van Schaik genoot voor zijn komst naar Bemmel zijn basketballopleiding bij de Landstede Hammers uit Zwolle. 

Met de doorlopende contracten van Mike Schilder en Wietze Nossek is Van Schaik de derde speler voor het komende seizoen. Dit naast de zeven jeugdtalenten die aansluiten bij de trainingen. In de komende weken verwachten we de rest van de (wedstrijd)selectie te kunnen presenteren. 

Vince Cole, Spencer Levi, Vance Johnson en Francis Lacis zullen niet terugkeren naar Bemmel, zij hebben aangegeven de club te verlaten om hun volgende stap te maken. Vince Cole heeft inmiddels een contract getekend bij Maccabi in Israël, Francis Lacis richt zich op het 3×3 basketball en behaalde een bronzen medaille tijdens de World Cup met het Nationale Team van Letland.

“Ik heb het erg naar mijn zin in Bemmel. De sfeer en de mensen binnen de club passen goed bij mij, daarom ben ik dan ook blij dat ik twee seizoenen langer onderdeel mag uitmaken van het Yoast United. Vorig jaar hebben we een goed seizoen gedraaid en op een haar na de Elite Gold gemist. Dit jaar wordt een nieuwe uitdaging, maar die ga ik graag aan”, zegt Bart van Schaik over zijn verlenging in Bemmel. 

Hoofdcoach Jeroen van Vugt over de samenwerking met Van Schaik: “Bart heeft vorig seizoen een moeilijke start gehad bij Yoast United, maar in het tweede deel van het seizoen een zeer belangrijke rol in het team vervult. Ik ben dan ook blij we Bart hebben kunnen behouden, omdat hij een belangrijke schakel is de Nederlandse kern van het team”. 

Het nieuwe basketballseizoen voor Yoast United start op zondag 24 september 2023 met een thuiswedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg. Aanvangstijd is om 16:00 uur in Sportcentrum de Kooi, Bemmel.