Florian Rijkers versterkt de Nederlandse kern van Yoast United

De center van 2 meter 10 begon met basketballen bij Octopus in zijn woonplaats Vught en maakte via Black Eagles de overstap naar de jeugdopleiding van Heroes Den Bosch. Florian Rijkers wordt in augustus 18 jaar, maar maakte zijn debuut op 15 jarige leeftijd in de Dutch Basketball League (wat nu de BNXT League is) bij Heroes Den Bosch. In de wedstrijd tegen The Hague Royals kwam Rijkers voor het eerst in actie. Daarmee is Florian Rijkers de jongste speler ooit die speelde in de Eredivisie Basketball. 

De komst van Rijkers versterkt de Nederlandse kern die bestaat uit Mike Schilder, Wietze Nossek, Bart van Schaik en de zeven talenten uit de Academy die gaan aanhaken.

Florian Rijkers: “Heb ontzettend veel geleerd in mijn jaren in Den Bosch, maar ben toe aan een nieuwe omgeving om de volgende stappen te kunnen zetten. Coach Jeroen ken ik vanuit zijn tijd bij Heroes Den Bosch en dat is een goede klik. Ik kijk er naar uit om met het team het publiek in Bemmel te laten zien wat we kunnen”.

“Florian is een zeer talentvolle big en ben dan ook heel blij dat we hem aan Yoast United kunnen binden. Wij kunnen Florian helpen in zijn volgende stappen als professioneel basketballer, door toe te werken naar structureel minuten spelen in de BNXT League. Ik kijk er erg naar uit om met Florian opnieuw te gaan samenwerken”, aldus Jeroen van Vugt over de komst van Rijkers naar Bemmel. 

Welkom in Gelderland, Florian!