Ilse Waanders keert terug in Bemmel

Op 16 september begint het nieuwe seizoen in de Women’s Basketball League, met opnieuw een bekend gezicht in de selectie van de nieuwe coach Mark Hooiveld. Na Bo Teulings keert ook Ilse Waanders terug uit Amerika. De 20-jarige Waanders maakte in december 2021 haar debuut voor de Bemmelse hoofdmacht en was jaren een vaste waarde in de opleidingsploeg van Batouwe Basketball. In de zomer van 2022 maakte zij stap naar de Verenigde Staten om het basketballen te combineren met een studie aan de Cardinal Stritch University. 

De guard begon met basketballen bij WSV Apeldoorn in haar geboorteplaats, maar verhuisde al vroeg naar het opleidingsprogramma van de Landstede Hammers. Na jaren in Zwolle maakte ze de overstap naar Bemmel om daar te spelen in het VU20/21 team en voor Lekdetec.nl. Tijdens haar seizoen in Amerika noteerde Waanders een gemiddelde van 5 punten, 3 assists, 3 rebounds en 1 steal per wedstrijd.

Over haar terugkeer naar Bemmel: “Het voelt erg fijn om weer terug te zijn in Nederland en ook zeker in Bemmel. Het biedt mij een goede kans om het basketball te combineren met het ontwikkelen van mijn maatschappelijke carrière. Het contact met coach Mark verloopt erg fijn en ik ken veel van mijn teamgenoten natuurlijk van mijn eerdere tijd in Bemmel. Ik ben heel veel zin om aan de slag te gaan en samen met het team verder te bouwen aan de mooie toekomst in Bemmel.”

“Persoonlijk heb ik nog niet eerder gewerkt met Ilse, maar de trainingen die ze heeft meegedaan in offseason heeft ze een hele goede indruk achtergelaten. Ook op basis van de ervaringen van de coaches in onze organisatie ben ik ervan overtuigd dat Ilse ons gaat helpen om de lijnen uit te zetten en de juiste mensen in stelling te brengen met haar kwaliteiten.”, vertelt Mark Hooiveld, de coach van United Basketball.

Het nieuwe basketballseizoen start op 16 september met een thuiswedstrijd tegen Startportaal Binnenland uit Barendrecht. De wedstrijd begint om 20:00 uur in Sportcentrum de Kooi. 

Welkom terug Ilse!