Giel Paling maakt ‘big three’ compleet

Al eerder maakte de 21-jarige Giel Paling onderdeel uit van de selectie van Yoast United, maar kwam door een hele vervelende knieblessure nooit in actie in het blauw. Vorig seizoen besloot Paling om zijn revalidatie te vervolgen bij de Orange Lions Academy in Amsterdam. Giel is aan het eind van vorig seizoen weer tussen de lijnen verschenen en speelde voor OLA direct een belangrijke rol in de beker- een nationale finale van de Dutch Talent League. 

Samen met Wietze Nossek, Florian Rijkers kun je Giel Paling wel noemen in een big three, waarmee Yoast United een mooie stap zet in Nederlands inside jeugdtalent. Naast het spelen in de BNXT League zal Paling ook deel uitmaken van de promotiedivisie selectie van United Basketball. 

Paling over zijn terugkeer naar de Gelderse basketballclub: “Ben heel blij weer terug te keren naar Bemmel, de vorige periode voelt toch echt als onafgemaakt. Ik ben erg warm ontvangen door de organisatie, zelfs terwijl ik geen minuut heb gespeeld voor de club. Ik ga het Gelderse publiek nu laten zien waar ik, samen met het team, tot in staat ben”. 

Hoofdcoach Jeroen van Vugt kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “De selectie begint vorm te krijgen en ik heb veel zin om aan de slag te gaan. Met Giel onder de borden erbij hebben we wederom een jong talent die we kunnen helpen met zijn volgende ontwikkelstappen.”.

Welkom terug Giel!