Roel van Overbeek nieuwe spelverdeler Yoast United

Het is een drukke week aan het spelersfront van Yoast United, nadat deze week Florian Rijkers en Giel Paling werden toegevoegd aan de selectie mag dat lijstje nu aangevuld worden met Roel van Overbeek. De volgende maand 23-jaar wordende van Overbeek maakte zijn debuut in de Eredivisie in 2016 bij Basketbal Academie Limburg waar hij zijn jeugdopleiding volgde. Na twee seizoenen in Weert maakte Roel de overstap naar nieuwkomer de Dutch Windmills. Na het faillissement in Dordrecht keerde Van Overbeek weer terug naar Weert. Na 3 goede jaren in Weert, waar hij zich ontwikkelde tot startende point-guard, tekende en speelde van Overbeek afgelopen seizoen bij de Landstede Hammers. In Zwolle noteerde Roel een gemiddelde van 6 punten en 3 assists in ongeveer 21 minuten. 

Voor Yoast United is Roel geen onbekende, in 2021 speelde hij met Weert de bekerfinale, met Yoast United als tegenstander. Hij speelde een voortreffelijke finale met 13 punten en 7 assist en bracht zo de beker naar Weert. De 1,88 lange point guard kijkt uit naar zijn overstap in Bemmel: “De ambitie en potentie van Yoast United spreekt mij erg aan en hoor veel goede verhalen over de sfeer die er hangt in de organisatie. Mijn oud-teamgenoot Wietze Nossek maakte vorig seizoen de overstap naar Bemmel en ik heb zeker met hem gesproken. Met het team dat er nu al staat en de te verwachten aanvullingen ben ik ervan overtuigd dat we mooie dingen gaan laten zien in De Kooi.”.

“Ik ken Roel uit mijn tijd in Weert, waar we samen hebben gespeeld. Roel heeft zich ontwikkeld tot een stabiele factor in verschillende teams en kijk er ook naar uit om hem samen met Mike Schilder en Bart van Schaik aan het werk te zien volgend seizoen.”, aldus coach Jeroen van Vugt.