Noteer in uw agenda – Talent Tournament op 9 & 10 september

Voor het achtste jaar organiseert United Basketball een Talent Tournament (voorheen Firestarter van TBG Dragons) in het weekend voordat de competitie losbarst. Dit jaar is dat op 9 en 10 september in Sportcentrum de Kooi. Alle plekken zijn gevuld en we hebben een zeer mooi internationaal deelnemersveld met 36 teams uit Nederland, België en Duitsland, een mooi moment dus om even binnen te lopen en te kijken naar de talenten van onze eigen Academy, uit eigen land of uit onze buurlanden!

Het toernooi begint beide dagen om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur, de wedstrijden in de Arena zijn ook via een livestream te volgen. Voor het programma en het live bijhouden van de standen wordt gebruik gemaakt van Tournify, zodat iedereen live het toernooi kan volgen en direct kan zien wanneer zij de volgende wedstrijden spelen.

Steven Teunissen, een van de organisatoren van het Talent Tournament: “We zijn enorm blij en verrast met de grote belangstelling van de teams, er staan zelfs teams op de reservelijst. Al jaren wordt dit toernooi door een vaste groep mensen georganiseerd en het wordt elk jaar weer gewaardeerd door teams, arbitrage en toeschouwers. Hoe gaaf is het dat we dit jaar wederom meer teams uit het buitenland mogen ontvangen. Sinds vorig jaar is het toernooi ook voor de Vrouwen U21, we merken dat het toernooi daar nog moet groeien, maar dat gaat zich ook mooi ontwikkelen”.

IN SAMENWERKING MET DE NEDERLANDSE BASKETBALL BOND
Ook dit jaar is er een mooie samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond op het gebied van de arbitrage. De NBB host de scheidsrechtersstage in de Kooi en verzorgd voor alle wedstrijden tijdens het toernooi de arbitrage. “Dit is echt heel tof en belangrijk voor ons toernooi. Wij kunnen hierdoor ook aan arbitrage het beste leveren aan de teams, zij kunnen zich daardoor compleet focussen op het toernooi.”, vervolgt Teunissen.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.talenttournament.nl.