Bernie Andre brengt ervaring uit topcompetitie naar Bemmel

De laatste speler voor het seizoen 2023-2024 voor Yoast United is Bernie Andre. De 25-jarige Andre speelde vorig seizoen in de Pro A in Duitsland bij de VFL Astrostars in Bochum. Als rookie noteerde de forward in Duitsland een gemiddelde van 13 punten en 5 rebounds per wedstrijd. Daarvoor speelde hij voor verschillende Amerikaanse colleges. 

“Yoast United lijkt mij een zeer prettige club om voor te spelen, ze beschikken over goede faciliteiten en de clubcultuur komt bij mij als zeer warm over. Na een mooi jaar in Duitsland is de BNXT League ook een mooie competitie om mezelf verder te ontwikkelen naar de volgende stap in mijn carrière. Ik kijk er erg naar uit om in Bemmel aan de slag te gaan.”, vertelt de bijna 2-meter lange Bernie Andre over zijn stap naar Yoast United. 

De nieuwe hoofdcoach Jeroen van Vugt is blij met de selectie voor het nieuwe seizoen: “Samen met de organisatie en de staf hebben we de afgelopen periode heel veel tijd besteed aan het samenstellen van de selectie, met de komst van Bernie Andre halen we een scorende speler met Europese ervaring in de selectie. We hebben een mooie mix van jonge talenten, ervaren Nederlandse spelers en drie buitenlandse spelers. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen, we gaan zorgen dat het publiek graag naar de Kooi komt.”

Welkom in de United familie, Bernie!