Samen met veel plezier werken aan het verbeteren van je basketballskills

United Basketball heeft als doel om basketballtalent in onze regio te ontwikkelen. Dat doen we onder andere met onze basketballacademie ‘United Academy’, door het organiseren van clinics, toernooien en regiotrainingen en door trainers en coaches te ondersteunen bij het vergroten van hun vakmanschap.

We vinden het belangrijk dat jonge kinderen zich fundamenteel goed ontwikkelen. We zien dat als kinderen al op jonge leeftijd de juiste vaardigheden aangeleerd krijgen, ze daar hun hele ‘basketball-leven’ heel erg veel aan hebben. En natuurlijk vinden we het ook heel erg belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en dat ze veel plezier beleven aan samen sporten.

Wij willen ons daar – samen met alle basketballverengingen – graag voor inzetten. Per 4 oktober a.s. starten we daarom met de FUNdamental-trainingen: op een speelse en
leuke manier werken aan je basketballfundamentals als dribbelen, passen, vangen, schieten en verdedigen. Vooralsnog bieden we deze training 1x per week aan, mocht blijken dat de behoefte er is dan willen we ook graag een 2e moment gaan aanbieden.

De training is bedoeld voor kinderen (jongens en meisjes) die in 2012 of daarna zijn geboren en die al over enige basketballvaardigheden beschikken.

Deze training vindt plaats op de woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur in De Kooi in Bemmel en wordt gegeven door Mark Hooiveld. Mark is trainer/coach
van QSTA United Dames 1 (spelend op het hoogste niveau in Nederland) en is al ruim 35 jaar zeer gepassioneerd met basketball bezig. In het dagelijks leven is hij verder werkzaam in het voortgezet onderwijs.

Kinderen mogen 3x komen meetrainen om zo te ontdekken of ze het leuk vinden. Als ze daarna doorgaan zijn de kosten € 2,50 per kind per training. Als je komt trainen, neem dan even je eigen basketball mee. We hopen dat er heel veel kinderen hun weg naar De Kooi zullen gaan vinden. Wij hebben er alvast heel erg veel zin in!

Wil je meer weten? Stuur een email naar meedoen@unitedbasketball.nl
Team United Basketball