Het derde QSTA United Skills Camp een stuiterend succes

Na de Christmas en Spring edition van het United Basketball Skills Camp, werd op woensdag 18 oktober 2023 de Autumn editie georganiseerd. Ook nu werden alle deelnemende kids ontvangen in sportcentrum de Kooi te Bemmel. Vanaf 09:30 uur stonden 50 kinderen in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar, jongens en meisjes, vol spanning te wachten om te kunnen beginnen aan een lange dag volop basketball. 

Eerst nog even aanmelden, je camp shirt in ontvangst nemen en dan op weg naar de trainingsvelden waar de verschillende coaches klaar staan om van start te gaan. Tussendoor hadden de kids nog even de tijd om de training van de mannen van Yoast United te bekijken om de nodige inspiratie op te doen.

Het ontvangst van de deelnemers vond plaats op de basketballvelden waar hoofdcoach van de vrouwen van QSTA United, Mark Hooiveld, alle kids welkom heette en van de nodige eerste instructies voorzag. “Het wordt een lange maar leerzame dag waar we samen gaan werken aan het verbeteren van jullie individuele vaardigheden. Doe je uiterste best en voer alle instructies van jullie coaches zo goed mogelijk uit. Het wordt hard werken, maar bovenal, geniet er van!!” 

Tussen alle basketballoefeningen en wedstrijden door kregen de jongens en meisjes voldoende ruimte om te rusten, een gezonde snack tot zich te nemen, de tank weer bij te vullen tijdens de uitgebreide lunch en ook nog even kijken naar de training van de grote mannen, wat een van de deelnemers verleidde tot de opmerking “over 5 jaar sta ik ook op dat veld!!”

Coach Mark wordt bij de trainingen bijgestaan door ervaren coaches, vrouwen en mannen, van de United Academy jeugdteams. Tussen hun eigen trainingen door werden de coaches geassisteerd door de (professionele) spelers van Yoast United die de jeugdige spelers en speelster op inspirerende wijze voorzagen van allerlei ‘tips and trics’ om hun eigen persoonlijke vaardigheden te verbeteren.

Met veel plezier en optimale inzet werd er de hele dag gestuiterd, gepasst, samengespeeld, gerebound, verdedigd en geschoten. Daarnaast was er ruimte voor diverse wedstrijden: o.a. wie schiet de meeste ballen raak, wie is het snelste met zijn dribbel, schot of pass, en op het eind van de dag was er tijd voor een 3-tegen-3 toernooitje waarbij de teams naar leeftijd werden ingedeeld. Alle oefeningen en wedstrijdjes werden uitgevoerd op 5 verschillende baskets op de trainingsvelden en in de prachtige Arena waar de topteams hun wedstrijden spelen.

Uiteindelijk werd het Skills Camp tegen de klok van 5 uur gezamenlijk afgesloten met de complimenten van alle coaches richting de kids die vervolgens moe maar voldaan huiswaarts keerden. Op naar de volgende editie van het Skills Camp in de komende Kerstvakantie.

Terugkijkend op het QSTA United Skills Camp, de Autumn editie,  met enkele feiten en cijfers:

 • 50 deelnemers (6 meiden)
 • 20 verschillende verenigingen uit het hele land
 • 6 coaches en 3 vrijwilligers
 • 10 Yoast United spelers 
 • 1 echte DJ met inspirerende muzikale omlijsting
 • 2 EHBO-ers
 • 3 basketballvelden, 50 basketballen, 5 baskets
 • 150 broodjes, 50 krentebollen en 50 snacks
 • Bananen, appels, mandarijnen, toetjes 
 • 50 energiedrankjes
 • ontelbare schoten, raak en mis, passes, dribbels
 • optimale inzet, energie en de nodige complimenten en aanmoedigingen
 • en bovenal gigantisch veel plezier