17 december a.s.: regiotraining in Nijmegen: werken aan je defensive skills

Bill Russell, the legendary basketball player, once said, “ Concentration and mental toughness are the margins of victory. The idea is not to block every shot, but to make your opponent believe that you might block every shot.” This quote exemplifies the essence of defensive strategy and psychological warfare on the court.

Bill Russell was een basketballer met legendarische verdedigende kwaliteiten. Een goed georganiseerde teamverdediging in combinatie met de juiste individuele skills in de 1-tegen-1 verdediging geeft grotere kansen op winnende wedstrijden. En daarom gaan we op 17 december a.s. tijdens de regiotraining aan de slag met het verbeteren van jouw verdedigende kwaliteiten.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.:

  • Voetenwerk & Slides
  • Houding
  • Ballside – Helpside
  • Denial & Close out
  • Shell drill
  • Switchen

Je gaat onder begeleiding van coaches en spelers van QSTA United Basketball hard aan de slag om jouw verdedigende fundamentals te versterken om zo jouw team nog beter te kunnen helpen in het winnen van wedstrijden! Al is dat natuurlijk niet het belangrijkste: betere fundamentals maken van jou een betere basketballer en het spelen van basketball wordt er leuker door.

Iedereen die is geboren in de jaren 2006 t/m 2015 is van harte welkom!

De praktische informatie:

Datum: zondag 17 december 2023
Tijd: 10:00 – 12:00 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur)
Locatie: Sporthal De Horstacker – Nijmegen

Wil jij meedoen aan deze training? Geef je dan uiterlijk dinsdag 12 december a.s. op door een mailtje te sturen aan meedoen@unitedacademy.nl o.v.v. naam, geboortedatum, club, contactgegevens van je trainer en het telefoonnummer ouder/verzorger. Wij sturen alle deelnemers op donderdag 14 december een e-mail met de laatste info.

Heb je vragen? Gebruik dan ook bovenstaand mailadres!

Heel graag tot dan!

Team QSTA United Basketball