Volop positieve energie bij QSTA United Skills Camp

75 kids stonden op zaterdag 6 januari om 10.30 uur in Bemmel te trappelen om zich aan te melden voor een het eerste basketbalevent van QSTA United Basketball in 2024. Onder leiding van hoofdcoach Mark Hooiveld, geassisteerd door een enthousiaste coachtingstaff, werd er in sportcentrum De Kooi met veel enthousiasme en energie gewerkt aan het verbeteren van de basketballfundamentals. En dat allemaal bij het QSTA United Skills Camp ‘New Year Edition’.

Het werd een leuke, gezellige en succesvolle dag waarbij op 6 verschillende stations tal van oefeningen werden uitgevoerd die in het teken stonden van dribbelen, passen, vangen, schieten, rebounden, voetenwerk en teamspel. Na hilarische wedstrijdjes tussen de trainers (ze konden het winnen niet laten) en de kids en na een schietwedstrijd met sponsoren van United Basketball vloog om iets voor zessen de laatste bal door de ring en konden de deelnemers moe maar voldaan aanvallen op het buffet om daarna met familie en vrienden te gaan kijken naar een mooie wedstrijd tussen Yoast United en Donar Groningen.

De harde feiten

Wat feiten en cijfers van het QSTA United Basketball Skills Camp op een rij:

  • 75 deelnemers (16 meiden)
  • van 7 t/m 18 jaar
  • afkomstig van 22 verschillende verenigingen
  • 10 trainers
  • 2 winnaars van de Shoot Outs
  • 400 broodjes, krentenbollen en energierepen
  • 180 energiedrankjes
  • 200 appels, bananen en mandarijnen
  • 1 rolletje tape (bijna geen blessures!)
  • 4.300 rake schoten (ongeveer 😉 )

United Basketball

Het QSTA United Camp werd georganiseerd door United Basketball, een organisatie die als doel heeft om het basketbal in Gelderland verder te ontwikkelen en te professionaliseren. United Basketball is een topsportorganisatie voor basketballers en basketballteams, spelend op het hoogste niveau in de landelijke competities. Wij werken met passie aan een optimaal sportklimaat waarin talenten zich structureel kunnen ontwikkelen en teams maximaal kunnen presteren. De Kooi in Bemmel vormt de thuisbasis voor onze organisatie, waarin iedereen; van speler, coach tot vrijwilliger, zich betrokken voelt en kan acteren binnen een positieve sportcultuur. United Basketball organiseert o.a. regiotrainingen, clinics voor trainers/coaches & basketballers en talentherkenningsdagen.

QSTA United Basketball Skills Camp: zaterdag 25 en zondag 26 mei  a.s.

Het volgende Skills-event van United Basketball gaat plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 mei  a.s. Aan de exacte opzet en invulling werken we nog, maar noteer die data dus alvast in je agenda zodat je zeker weet dat je erbij kunt zijn. Meer informatie volgt op een later moment. Deelnemers van het QSTA United Skills Camp New Year Edition kunnen met korting deelnemen.

Ondertussen wensen we alle deelnemers natuurlijk heel veel plezier en succes toe in de tweede helft van de competitie. We hebben er alle vertrouwen in dat het geleerde in de praktijk gaat worden gebracht, dat er hard gaat worden verdedigd, stevig gaat worden gerebound en dat intensief zal worden samengespeeld!

Grote dank aan alle deelnemers, hun ouders/verzorgers, Mark Hooiveld en zijn staf, alle vrijwilligers en Sportcentrum De Kooi. Samen hebben we er een prachtige dag van gemaakt.

United Basketball

Frans, Mark, Steven, René & Casper