Drukbezochte en succesvolle Talentherkenningstraining United Academy

Het was vroeg dag op zondag 28 januari jl. in De Horstacker in Nijmegen. Een hoop kids stonden om 8.30 in de kou te trappelen van ongeduld om lekker te gaan basketballen bij de Talentherkenningstraining van United Academy. Met de aanwezigheid van vrijwel de volledige coachingstaf van United Basketball werd het een succesvolle training met veel energie, plezier en enthousiasme van de kant van de deelnemers. Maar liefst 22 basketballverenigingen waren vertegenwoordigd en gelukkig was er ook een flinke groep meiden aanwezig.

Onder leiding van hoofdcoach Mark Hooiveld van QSTA United Dames 1, die voor de gelegenheid een flink arsenaal aan trainers en scouts had meegenomen, werd er hard gewerkt aan o.a. voetenwerk, finishen, passen, schieten en natuurlijk verdedigen. Ruim 75 kinderen tussen 9 en 18 jaar vanuit de hele regio – en zelfs ver daarbuiten – waren afgereisd naar Nijmegen om daar hun beste beentje voor te zetten. En dat is prima gelukt. Het werk is nu aan de scouts om te gaan evalueren.

Komende periode gaat United Academy nog meer van dergelijke trainingen en clinics organiseren. Houd ons socials in de gaten als je erbij wilt zijn!