Day 1 in the books: Talent Tournament

Vandaag (zaterdag 10 september) vond de eerste dag van het United Basketball Talent Tournament plaats in Sportcentrum de Kooi. Om 09:30 uur begonnen de eerste teams aan hun wedstrijden. Tijdens dag 1 spelen de Mannen U14 en Mannen U16 hun wedstrijden, dit jaar in een internationaal deelnemersveld. Te gast dit jaar BBC Osnabrück die direct mooie tegenstand boden tegen de Nederlandse teams.

Een dag vol mooie wedstrijden die perfect waren als voorbereiding voor de teams op het nieuwe seizoen. MBCA liet zien dat ze een mooie jeugdlijn hebben staan en ging met beide 1e prijzen er vandoor. United Academy U16 won in de ‘bronzen’finale knap met duidelijke cijfers van BCC Osnabrück en sleepde op die manier de 3e plaats in de wacht.

Tijdens het event vond ook de stage voor de scheidsrechters uit Afdeling Oost plaats, waarbij de scheidsrechters werden bijgesproken over de nieuwe spelregels, de opzet van de competitie en bekeken diverse situaties. We zijn erg trots op deze unieke samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond waarbij wij gebruik kunnen maken van de diensten van de arbiters van de NBB.

Namens de organisatie danken we alle vrijwilligers, EHBO-ers, scheidsrechters, tafelaars, teams, coaches en ouders voor een fantastische dag.

De eindstand is als volgt:

MU14

 1. MBCA
 2. BBC Osnabrück
 3. Heroes Den Bosch
 4. Almere Pioneers
 5. Celeritas/Donar
 6. United Academy

MU16

 1. MBCA
 2. Heroes Den Bosch
 3. United Academy
 4. BBC Osnabrück
 5. Almere Pioneers
 6. Landslake Lions
 7. Lokomotief
 8. Arnhem Eagles
Livestream Deel 1
Livestream Deel 2

Meer informatie en alle uitslagen bekijken? Bekijk deze pagina.