Geslaagde 7e editie Talent Tournament

Op zaterdag 10 en zondag 11 september vond de zevende editie van het United Basketball Talent Tournament plaats (voorheen FireStarter toernooi) in Sportcentrum de Kooi in Bemmel. In totaal namen 33 teams deel aan het toernooi in 5 verschillende categorieën.

DAY 1 | U14 & U16

Van de eerste hebben al een verslag geplaatst. Op de zaterdag strijden de U14 en U16 teams om de eerste plek. De kampioenen waren MBCA U14 en MBCA U16.

DAY 2 | MU18 & MU22

Traditioneel is het op dag 2 de beurt aan de Mannen U18 en de Dutch Talent League (U22). De dag begon direct goed met veel spannende wedstrijden op een leuk niveau. Een perfecte voorbereiding op het nieuwe seizoen dat komende week gaat beginnen. Door wat verlate afmeldingen werd last minute het programma gewijzigd om voor iedereen een interessant toernooi te kunnen maken, helaas leverde dit wel wat meer tijd op tussen de verschillende wedstrijden. Het enthousiasme onder de teams nam hierdoor zeker niet af en werd er een goed interessant toernooi gespeeld, de coaches hebben hun huiswerk weer mee genomen om komende week goed voor de dag te komen.

Bij mannen U18 ging Lokomotief Rijswijk er vandoor met de winst en in de mannen U22 poule was BS Leiden uiteindelijk de sterkste.

NIEUW | VU21

Voor het eerst in de historie verwelkomen we een damespoule in het toernooi. Dit jaar een gecombineerde poule VU21 en Dames Promotiedivisie. 5 teams uit het land begonnen vol enthousiasme aan hun poulewedstrijden. Tijdens de poule werd duidelijk dat Landslake Lions de beste papieren had, helaas moesten zij door blessures afmelden voor de kruisfinalen. Vandaar dat we gekozen hebben om 2x een nummer 1 uit te reiken, aan de ongeslagen winnaar van de poulefase en de knappe winst van BS Leiden VU21 dat in de finale te sterk bleek voor Batouwe D2.

GOEDE VOORBEREIDING UNITED ACADEMY SEIZOEN

Er is werk aan de winkel voor de trainers en spelers van de United Academy, deze krachtmeting met de directe collega’s uit de competitie is een goede les voor de spelers en speelsters van onze jeugdopleiding. Het beloofd een mooi seizoen te worden.

SAMENWERKING BASKETBALL NEDERLAND

Wij danken natuurlijk onze vrijwilligers, EHBO-ers, ouders, deelnemers en medewerkers van de Kooi. In het bijzonder willen wij de scheidsrechters en beoordelaren van Basketball Nederland bedanken. Al jaren hebben we een mooie samenwerking met Basketball Nederland, waarbij wij de stage faciliteren en mooie wedstrijden voor de potentials en zij zorgen voor de bezetting van de wedstrijden. Dit geeft een heerlijke toevoeging aan ons toernooi en wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers.

TOT VOLGEND JAAR

Als organisatie bekijken we de data voor komend jaar, waarschijnlijk zal het toernooi opnieuw plaatsvinden in het tweede weekend van september. Ben jij er ook weer bij?

Logo Talent Tournament
Livestream deel 1
Livestream deel 2
U18U22VU21
1. Lokomotief1. BS Leiden1. Landslake Lions
2. Heroes Basketball Academie2. Hot Pepper Heat1. BS Leiden
3. BV Noordkop3. Triple Threat2. Batouwe Basketball
4. Landslake Lions4. UBALL3. BV Katwijk
5. Amstel State5. Almere Pioneers4. United Academy
6. United Academy6. United Academy
7. High Five Tilburg
8. Rotterdam Basketball